Winst, Verlies en Gelijkspel in Groningen

Het zag vanmiddag blauw van de ttv Assen-spelers in Groningen. Maar liefst drie jeugdteams speelden in de sporthal aan Willem Lodewijkstraat in Groningen. Uiteindelijk werd er winst, verlies en gelijkspel behaald, maar op alle tafels waren er zeer spannende rally’s en games te zien.

Allereerst team een. In de Noordelijke klasse speelden vandaag de nummer 1 (Assen) en 2 (Groningen) tegen elkaar. Assen staat vijf punten los, maar moesten vandaag met een invaller spelen, omdat Rick geblesseerd is. Na een twee nul voorsprong verloor Pelle van Lukas. Dit was wel ingecalculeerd, maar dat daarna het sterke dubbel van Assen verloren ging, was een grote verrassing. Daarna gingen er nog drie wedstrijden verloren en stond de koploper uit deze klasse ‘ineens’ met vijf twee achter. De spanning steeg. Gelukkig herstelden de Assenaren goed en toen invaller Pelle een mooie winst pakte, wisten Casper en Jerrie vervolgens ook de overige potten te pakken en werd t vijf vijf. De koppositie met vijf punten voorsprong blijft hiermee goed geborgd. Het publiek was erg onder de indruk van het niveau van de wedstrijden, wat bij vlagen wel op landelijk B leek!!

De uitslag van tweede jongens team was dik: negen een verlies. Maar toch waren de wedstrijden reuze spannend. Maar liefst zestien games werden met twee punten verschil verloren. Nog werk aan de winkel dus voor de Assenaren om games en wedstrijden naar zich toe te trekken.

Team vier had ook reuze spannende wedstrijden, met veel nipte game winsten, maar dit nog jonge team trok goed aan het langste eind en won met 8-2. Zeer goed gedaan!

En waar speelde team 2? In Coevorden. Rebecca (2), Iris 3) en Marko (0) hebben vandaag vijf vijf gespeeld. Maar liefst zeven keer was er sprake van een vijf-setter. Hoe nipt wil je t hebben……