• Sinds 1934
  • info@ttvassen.nl

Drentse kampioenschappen 2023

Afgelopen weekend, 6 en 7 januari waren de Drentse Kampioenschappen tafeltennis in Assen. Ondanks dat het deelnemersaantal wat aan de lage kant was, was het een zeer geslaagd weekend. Voor volgend jaar gaan we meer reclame maken en zeker bij de jeugd meer spelers/speelsters toelaten. Hoe en wat horen jullie eind van het jaar.

Hierbij een verslagje en foto’s van de 2 dagen.

Vrijdagavond waren de Open Veteranen Kampioenschappen. Er werd fanatiek en sportief gestreden.

In de H klasse werd Jan Damkat 1e en Job Uuldriks 2e.

In de G klasse werd Rafael Eljazian 1e en Hans Valster 2e. Het is altijd spannend als Rafael meedoet. Hij speelt bijna al zijn wedstrijden in 5 games en altijd met lange rally’s. Gelukkig bleef hij vanavond binnen de tijd.

In de F klasse werd Martin Santing 1e en Arjen de Roos 2e. Dit was een bijzondere poule. Er waren maar 4 F spelers, daarom speelden zij best of 7. De meeste wedstrijden werden ook over 7 games beslist en ze waren net voor de laatste wedstrijd van de andere poules klaar. Het plezier spatte van deze poule af.

In de DE klasse werd Sander Derkx 1e en Richard Roossien 2e na een 5-gamer waarbij alle games eindigden met 2 punten verschil. De spanning was ook te horen.

Zaterdag kwamen de jeugd en de senioren in actie.

Bij de jongste jeugd werd Guido Schipper 1e, Marco Smit 2e en Ilse van Haren 3e. De spelers werden door ouders en begeleiders ondersteund bij de wedstrijden.

Bij jeugd 2 werd Mathijs Dingshoff 1e, Marissa Wolf 2e en Laura Stevens 3e. Tussen Mathijs en Marissa was de strijd heel spannend. Matthijs won met 12-10 in de vijfde game.

Bij jeugd 1 werd Sander Herlaar 1e, Ingmar Everhardus 2e en Lucas Pekel 3e. De wedstrijd tussen Sander en Lucas was heel erg spannend. Na gamestanden 15-13 en 16-18 won Sander de laatste game met 19-17.

Er waren bij jeugd veel ouders en begeleiders om de kinderen aan te moedigen en te helpen waar nodig.

Bij de senioren was in de GH poule Dedemsvaart erg goed vertegenwoordigd. De 1e plek ging naar Annet Sieljes en de 2e naar Lisa van Eijk.

In de F groep werd Pelle Norder 1e en Martin te Velde 2e.

In de E groep werd Edwin Oostrum 1e en Matthias Dul 2e na een spannende finale die 5 games duurde. Matthias moest in de halve finale ook al diep gaan tegen zijn clubgenoot Sander Uythof. Deze won hij met 18-16 in de 5e game.

In de CD groep werd Heleen Mulderij 1e en Casper Stein 2e. Favoriet Bob Eldering moest twee keer buigen. Eerst tegen Casper die met 11-9 in de 5e game won, daarna tegen Heleen.

Peter Baten was beide dagen aanwezig met zijn tafeltennismaterialen. Daar werd goed gebruik van gemaakt.

In de kantine waren Harrie en Coby 2 dagen actief om voor de nodige versnaperingen te zorgen.

Eric Kaptein heeft ons geholpen als bondsvertegenwoordiger. Daar zijn we erg blij mee.

Succes voor degenen die meedoen aan de Groningse Kampioenschappen.

Tot volgend jaar.

0

Openingstijden zaal

Maandag: 18:00 – 21:00
Woensdag: afhankelijk van animo
Donderdag: 18:00 – 21:00
Maandag tot 22.30 bij wedstrijden

Zaterdag: vanaf 11:30 bij thuiswedstrijden
* zie de kalender voor actuele tijden

Locatie

Sporthal de Spreng
Vredeveldseweg 57
9404 CC Assen

Contact

Tafeltennisvereniging Assen
Vredeveldseweg 57
9404 CC Assen
Telefoon: 06-41028236

Bij geen bereik bestuursleden 

(zie elders op de website)